fbpx

Productes Fitosanitaris nivell Bàsic

El curs de Manipulador i aplicador de productes fitosanitàris nivell bàsic, es un curs adreçat al personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris, inclosos els no agrícoles, i als agricultors o jardiners que realitzin aplicacions a la seva pròpia empresa o explotació sense comptar amb personal auxiliar i utilitzant productes que no siguin ni generin gasos tòxics, molt tòxics o mortals. També inclou al personal auxiliar de la distribució de productes fitosanitàris.

Els objectius del curs son dotar als participants dels coneixements apropiats per poder exercir la seva activitat. D'acord amb el Reial Decret 1311/2012, pel qual s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris. A partir del 26 de novembre del 2015 els usuaris, professionals i venedors de productes fitosanitaris han d'estar en possessió del carnet que acrediti els coneixements.

Continguts del curs (25h):

 1. Plagues dels cultius: classificació i descripció.
 2. Productes fitosanitaris: classificació i descripció.
 3. Riscos derivats de la utilització.
 4. Perillositat dels productes fitosanitaris per a la salut.
 5. Mesures per reduir els riscos sobre la salut.
 6. Pràctiques de identificació i utilització de EPIs.
 7. El transport, l'emmagatzematge,...
 8. Mètodes de control de plagues,...
 9. Mètodes d'aplicació de fitosanitaris.
 10. Equips d'aplicació: descripció i funcionament.
 11. Neteja, manteniment i inspeccions dels equips.
 12. Pràctiques d'aplicació de tractament fitosanitaris.
 13. Normativa sobre prevenció de riscos laborals.
 14. Mètodes per identificar productes fitosanitaris il·legals i riscos associats al seu ús.

Este Sitio Web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del Usuario, realizar análisis estadísticos sobre su utilización y mostrar publicidad que pueda ser de su interés. Pulse Aceptar para dejar de visualizar este mensaje. Si continúa navegando se considerará que acepta la totalidad de condiciones del Aviso Legal, Política de Privacidad y la Política de Cookies. Pulse Aceptar para dejar de visualizar este mensaje.