fbpx

Fitosanitaris

Quines persones han de fer la formació per usuaris professionals de productes fitosanitaris? I quin és el nivell de capacitació que necessiten?

a) Bàsic: per al personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris, incloent els no agrícoles, i els agricultors que els realitzen a la pròpia explotació sense emprar personal auxiliar i utilitzant productes fitosanitaris que no siguin ni generen gasos tòxics, molt tòxics o mortals. També s'han d'expedir per al personal auxiliar de la distribució que manipuli productes fitosanitaris.

b) Qualificat: per als usuaris professionals responsables dels tractaments terrestres, inclosos els no agrícoles, i per als agricultors que realitzin tractaments emprant personal auxiliar. També, el personal que intervingui directament en la venda de productes fitosanitaris d'ús professional, capacitant per proporcionar la informació adequada sobre el seu ús, els seus riscos per a la salut i el medi ambient i les instruccions per mitigar aquests riscos. El nivell qualificat no atorga capacitació per realitzar tractaments que requereixin els nivells de fumigador o de pilot aplicador.

Com s'acredita la capacitació?

La capacitació requerida s'acredita mitjançant la realització d'un curs de formació específic, d'acord amb el nivell requerit. En alguns casos molt específics, si es disposa de formació professional o grau universitari relacionat amb la matèria es pot convalidar la capacitació.

La durada dels cursos ha de ser com a mínim de 25 hores per al nivell bàsic i 60 hores per al nivell qualificat.

Quina vigència té el carnet?

Té una vigència de 10 anys.

Què passa si m'ha caducat el meu carnet?

S'estableix una nova tipologia de formació, la complementària, és a dir, per a tots els usuaris professionals de productes fitosanitaris als quals els caduqui el seu nivell de qualificació, podran passar per una formació complementària (amb inferior número d'hores que la inicial) per actualitzar la seva formació i poder renovar així per 10 anys més.

Dins dels cursos de formació complementària hi dues tipologies:
a) Bàsic: Constarà de 7h, amb 2 h de caràcter pràctic.
b) Qualificat: Constarà de 12h, amb 3h de caràcter pràctic.


Cursos:

Nivell Bàsic

Nivell Qualificat

Formació Complementària

Curs PontDeixa'ns les teves dades i contactarem amb tu:

{flexicontactplus}

Este Sitio Web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del Usuario, realizar análisis estadísticos sobre su utilización y mostrar publicidad que pueda ser de su interés. Pulse Aceptar para dejar de visualizar este mensaje. Si continúa navegando se considerará que acepta la totalidad de condiciones del Aviso Legal, Política de Privacidad y la Política de Cookies. Pulse Aceptar para dejar de visualizar este mensaje.